Rólunk

A 4 Akkord Show Kórust budapesti fiatalok alapították 2010 januárjában. A könnyűzenei csapat az amerikai gyökerű – Európában viszonylag ismeretlen – show kórus irányzat egyik első magyarországi képviselője. A kórust 2014 szeptemberétől gimnazisták, illetve fiatal egyetemisták alkotják. A 4 Akkord Show Kórus repertoárjában pop és rock-klasszikusok feldolgozásai, musical slágerek illetve acapella dalok találhatóak. Koncertjeiken a dalok élőzenei kísérettel szólalnak meg, színpadi látványelemekkel, koreográfiával kiegészülve.

A nagyközönség előtt a VII. Budaörsi Jazz Napokon debütáltak, 2010. októberében. Azóta a kórus számos koncertet adott bálokon, iskolákban, művelődési házakban, céges rendezvényeken. Első külföldi fellépésük 2011. májusában volt Bécsben, a Collegium Hungaricumban.

2011 végén együtt dolgoztak Sárközi Anita EMeRTon-díjas énekesnővel. A Karácsonyi lélek című turné keretében Magyarországon és a Felvidéken is több koncertet adtak. A 2011-es év zárásaként, december 23-án a kórus dupla koncertet adott Rhoda Scott világhírű hammond orgonistával a budapesti RAM Colosseum élményszínházban.

2012-ben az Európa Szívében Alapítvánnyal együttműködve számos lélekápoló koncertet adtak, 2013-ban pedig a Budapesti Kommunikációs Főiskola születésnapján és a Sofitel Hotel karácsonyi rendezvényén is felléptek.

Művészeti vezető: Réti Katalin